Španělsko - Mallorca 2015

Konečně přišlo léto a s ním čas letních dovolených. Když jsme letos s přítelem dovolenou vybírali, váhali jsme mezi Řeckem (byli jsme spolu na Korfu v roce 2011) a mezi Španělskem (na Mallorce jsme byli v roce 2014). Nakonec vyhrála opět Mallorca, protože se nám tam minulý rok prostě hrozně líbilo. Tentokrát jsme ale vyrazili na druhou stranu ostrova, do oblasti Calas de Mallorca. A tak se s vámi podělím o pár fotek :).





Celá dovolená proběhla v pořádku a bez problémů - až zase na ten závěrečný odlet. Možná si vzpomínáte, že minulý rok, když jsme z Palma de Mallorca odlétali, nám byly kufry odeslány někam jinam a týden se toulaly "po světě", než je někde objevily a oni nám je poslali zpět. Tak ani letos se závěr a odlet nevydařil úplně podle představ, asi na to máme prostě smůlu :-D. Když jsme ve 22:45 s letadlem vyrazili na ranvej, pilot to posléze otočil a odjel s letadlem na nějaké odstavné místo s tím, že máme technické problémy. Pak nás nechali tříčtvrtě hodiny sedět v absolutně horkém letadle tak minimálně o 40°C, než tedy po 45 minutách dorazil agregát a byla zapnuta aspoň ta klimatizace. Pak jsme tam seděli ještě půl hodiny a nakonec technici, kteří mezi tím letadlo kontrolovali, zhodnotili, že to bude na dýl. Takže pro nás přijely autobusy, z letadla jsme zase vystoupili a byli jsme odvezeni znova na terminál na - teď už vylidněné - letiště. Tam jsme čekali asi do půl druhé v noci, než letadlo opravili, a pak nás zase zavezli zpátky. No prostě troška adrenalinu musí být :-D. Někteří pasažéři byli otrávení a báli se (přece jenom není příjemné, když vám pilot oznámí, že máte technické problémy, a vy se za tři hodiny ocitnete znova v tom samém letadle), nicméně někteří to brali s nadhledem a s humorem. S pánem, který na trojsedadle seděl s námi, jsme vtipkovali, že v Travel Service se holt už nešetří jen na občerstvení nebo klimatizaci, ale že budeme rádi, když nám pustí alespoň jeden motor.


Další články, které by vás mohly zajímat:




Ale jinak jsme byli s dovolenou spokojení. Byli jsme ubytovaní v hotelu Samoa***, který byl možná trošku postarší, ale docela dobře vybavený - bazén, tenisový kurt, beachvolejbalové hřiště, střelba vzduchovkou, stolní tenis, pétanque, biliard, minigolf, .... Přes celý den probíhaly animační programy a možnost nákupu suvenýrů a večerní zábavy byla hned před hotelem. Stravu jsme měli formou all inclusive a nevařili nejhůř (přibrala jsem dost). Počasí nám přálo, první pláž byla asi dvě minutky chůzí od hotelu a moře bylo (pokud v noci nebyla bouřka a přirozeně se tak nenavanuly řasy) čisté. Takže prostě fajn dovolená :).

Komentáře

Oblíbené příspěvky