Článkoodpověď 2

Už se mi zase nashromáždily otázky, tak jsem si řekla, že bych je konečně mohla zpracovat. Ale před tím, než se do toho pustím, tak bych vám chtěla připomenout, že už jsem natočila jednu videoodpověď: http://hogreta.blog.cz/1202/videoodpoved a napsala jednu článkoodpověď: http://hogreta.blog.cz/1206/clankoodpoved. Pokud jste se mě tedy zeptali na něco, na co jsem už odpověděla dřív, tak jsem samozřejmě odpověď neopakovala.

Budu ráda, když mi budete psát otázky dál, nejlépe ke článku http://hogreta.blog.cz/1201/jen-se-ptejte, protože když to budu mít pohromadě, bude se mi na to pak lépe zpracovávat. Nebo piště přímo k tomuto článku, ale moc prosím, nestrkejte mi otázky ke článkům, se kterými nesouvisí. Neodpovídám totiž příliš často, takže než se ke zpracování otázek dostanu, tak už dávno zapomenu, kde mi kdo jaké otázky položil - a je možné, že je prostě nenajdu a nezodpovím. A opět bych vás chtěla poprosit, abyste se před tím, než položíte nějakou otázku, podívali na videoodpověď a článkoodpovědi, abyste se nezeptali na něco, na co už bylo odpovězeno. Ušetříte si tím čas - a mi taky:). A teď už tedy přejdu k otázkám a odpovědím:).


1. Nenapadlo tě, dát si do nového pokojíčku širší postel než 90 cm? Třeba kvůli příteli...
Napadlo. Přesně ve chvíli, když už jsem tam měla tu devadesátku :-D. Ale tak je pravda, že pokoj nemám zrovna velký a nějaké letiště by se tady těžko vešlo, to bych tu pak nemohla mít stůl. Ale i na devadesátce se můžou dva lidi vyspat, v rámci možností:-D.

2. Když se s přítelem delší dobu nevidíte, píšete si smsky, na FB apod.? Jak často se vídáte?
Dřív, když jsme byli bláznivě zamilovaní, jsme si samozřejmě psali téměř pořád, "delší doba" pro nás byla i pár hodin. Teď už je to takové poklidnější. Když třeba někam jedu na tři čtyři dny, tak někdy stačí i jedna smska, že jsem dorazila v pořádku. Na fb si nepíšeme, protože tam moc nebýváme. Smsky už považujeme spíš za něco, čím se dá podat rychlá a krátká zpráva. Jsme natolik líní, že když si chceme říct víc než dvě věty, tak si raději zavoláme:). Vyťukávat smsku je přece jenom o něco zdlouhavější. Jak často se vídáme? Chodíme spolu do školy a taky spolu trávíme i dost času mimo školu - takže se většinou vídáme tak 5x-6x týdně. Takže musíte uznat, že kdybychom si měli i v čase, kdy spolu nejsme, psát, asi bychom velmi brzo neměli o čem.

3. nic proti...tobě je 20?!?!?!?!?nevím jestli to přijmeš jako kompliment nebo urážku...vipadáš na 17...
Na sedmnáct? To je ještě dobré, mnozí mě tipují ještě mladší:). Ale tak co, občanku mám - když si chci koupit v restauraci slenku vína, klidně ji ukážu. Nijak zvlášť mi můj mladší věk nezavazí, spíš naopak. Pevně doufám, že si svůj "mladší vzhled" udržím co možná nejdéle. Héle: http://hogreta.blog.cz/1206/mladsi-nebo-starsi.

4. Jak se jmenuješ?
Petra

5. Nechodila jsi tak náhodou (nebo ještě chodíš) na stránku Alík.cz? Na té jsem vyrůstala, a hrozně by mě to zajímalo, protože tam myslím byl i člen s podobnou přezdívkou (hogreta). :)
Chodila a pořád ještě chodím, bohužel Alíka v poslední době dost zanedbávám, prostě není čas. Dělám tam správce klubovny:). Děti mám ráda, Alíka považuju za nejlepší stránku pro děti u nás. Ráda na ni odkazuju i svoje malé synovce i mladší sestřenici.

6. Ma tvuj pritel bratra? :D pokud jo, je volny? :D
Můj přítel má bratra, o tři roky staršího, volný (alespoň myslím) momentálně není. Což se samozřejmě může kdykoli změnit. Ale nevím, tohle nemůžete řešit přese mě, protože my se spolu nějak důvěrně nebavíme:).

7. Jaký máš názor na záporné komentáře, které se objevují na tvém blogu? Kdy si myslíš, že je komentující trapný?
Hodně záleží na tom, co je to "záporný komentář". Pokud je to komantář, který se mnou sice nesouhlasí, ale jeho autor to vyjádří slušně a dokáže dát jasné argumenty, proč si myslí, že je to "zrovna tak", pak mám takové komentáře ráda. Nutí mě to se nad nimi zamyslet a jde hned na první pohled poznat, že autor takového komentáře má všech pět pohromadě a že se s ním dá rozumně bavit. A kdy si myslím, že je komentující trapný? Celkově za trapné považuju, když někdo přijde na cizí blog jenom proto, aby ho urazil - žádná myšlenka, žádný názor, žádný argument. Nikdy by mě nenapadlo jít na cizí blog a urážet jeho majitele - je to jeho blog, jeho věc. Někdy se třeba nad nějakým blogem pousměju, pomyslím si svoje, ale nestojí mi to za to, abych ho více navštěvovala a nebo mu tam dokonce něco psala. Myslím si, že člověk, který svůj čas zabíjí tím, že chodí na blogy, které se mu nelíbí, musí být buď masochista a nebo se musí pěkně nudit:-D. Nebudu říkat, že takového člověka lituju, protože to není pravda - "jaký si to udělá, takový to má". Ale člověk, kterému dělá radost, když ostatním ničí jejich práci, jejich náladu, jejich snahu a celkově se jim snaží ublížit prostě jen tak - to je ubožák. To už snad není ani trapné. Tohle by mě třeba nikdy asi ani nenapadlo.

8. Ahoj, bude to znít divně, ale zajímá mě jakou píšeš rukou. Dělám menší průzkum.
Jsem pravačka, takže pravou.

9. Čeho ve svém životě nejvíc lituješ? odkud je tvůj přítel?
Začnu druhou otázkou - můj přítel je z Vietnamu, z Nam Đinh, což je město asi 80km od Ha Noi. A odpověď na první otázku - to je těžké. Nebudu říkat, že ničeho nelituju, to rozhodně není pravda. V patnácti jsem byla dost ujetá puboška a je mi sakra líto, jak jsem se tehdy chovala. Z druhé strany si ale říkám, že kdybych si tehdy nenarazila čumák, tak bych si některé věci nikdy neuvědomila - a třeba bych taková byla doteď. Takže si z toho už nic nedělám, i když občas koulím očima, když si na tu dobu vzpomenu. Asi je dobře, že jsem nyní tam, kde jsem :).

10. Jak dlouho se to učíš vietnamsky?Sama, nebo?:)
Nedá se pořádně říct, že se "učím", protože učení mám spoustu do školy a tak pernamentně nestíhám. Takže se většinou učím vietnamštinu tak dva týdny, pak tři měsíce nic, pak zase dva týdny, pak půl roku nic... Většinou se k tomu dostanu o prázdninách, tedy vždy v létě a v zimě. Už se docela těším, až budu mít za 1,5 - 2 měsíce po zkouškovém a budu se moct do vietnamštiny zase pustit:). Většinou se učím sama z učebnice + z audionahrávek + z internetu + z filmů, a když něco nevím, zeptám se přítele, který to se mnou projde. A taky se snažím učit tím, že odposlouchávám Vietnamce, když se baví poblíž.

11. Kde jste se s partnerem seznámili a je pravda, že s vietnamci se smí mít sex až po svatbě nebo to není pravda? Mockrát děkuji za odpověď :)
Seznámili jsme se v prváku na střední. Co se týče sexu po svatbě - i u nás to ještě "nedávno" bylo naprosto normální, ale mladší generace už od toho upustila. Vietnamci jsou na tom, myslím, podobně. Tady se tím neřídí skoro nikdo a ve Vietnamu jen ta starší generace. Ale tam to taky záleží na tom, zda vyrůstají ve městě či na vesnici, jestli se jedná o chlapce nebo o dívku a tak. Věřím tomu, že třeba ve vesnicích v horách na severu Vietnamu ještě tyhle "tradice" opravdu dodržují. Takže se na tvou otázku rozhodně nedá odpovědět jednoznačně:).

12. Jak jste se s přítelem vlastně dali dohromady?
Jak už jsem napsala, seznámili jsme se v prváku na střední. A dali jsme se dohromady jako každý jiný pár, prostě jsem se líbila já jemu, on mi. A naštěstí jsme měli dost odvahy na to, abychom si to dali nějak najevo. Oficiálně jsme spolu začali chodit až s prvním polibkem. Jak se dávají dohromady jiné páry? :-D

13. Kolik je ti let?
Velice častá otázka, takže odpovídám, i když odpověď zazněla už nekolikrát. Mám to dokonce i vpravo v menu:). 21.

14. Jak to, že se dokážeš tak dobře rozepsat? Některé komentáře vypadají jako článek a ne jako komentáře. Kdy článek komentuješ a kdy ne?
Když už komentuju, tak se většinou snažím, aby to stálo za to. Co si budem povídat, to, jaký ten komentář je, často rozhodne, jestli na něho někdo klikne. Můžu napsat "hezký článek", ale z toho nebude nadšený ani majitel blogu, ani jeho čtenáři. A navíc to nikomu nic nedá. A mi to taky žádného čtenáře nepřivede, nikoho to nezaujme. Takže většinou se snažím komentovat články, ke kterým si myslím, že mám opravdu co říct. A to se pak píše samo, spíš se musím brzdit:-D.



Děkuji za otázky a celkově za to, že můj blog navštěvujete, bez čtenářů by to postrádalo smysl:). Mějte se krásně

Komentáře

Oblíbené příspěvky