Krb do bytu

Začíná dlouhé období podzimu a zimy a lidé se pomalu začnou stahovat do tepla rodinného krbu. Než jsme se přestěhovali do baráčku, vždycky jsem si přála zabalit se v obývacím pokoji do deky, vzít si skleničku vína nebo hrneček čaje a koukat se do plápolajítího ohně. Což jsem tehdy samozřejmě považovala za nemožné. No řekněte - kdo kdy viděl krb v bytě v sedmém patře činžáku z osmdesátých let? Až nedávno jsem zjistila, že to zase tak nemožné není, dokonce ani v tom bytě. Už se rozhodně nejedná o drahou vymoženost, se kterou se můžeme setkat jen na televizních obrazovkách.


Krb do bytu už si může pořídit skoro každý. Dá se pořídit už i za pár tisíc (tedy za mnohem méně než typický krb, který všichni známe), není potřeba komín, nejsou potřeba žádné větší stavební úpravy - a přesto se můžete dívat do opravdového ohně. Tedy vydává i opravdové teplo, není to žádná obyčejná animace na obrazovce. Provoz takového krbu je levný. Topí se v něm biolíhem, což je ekologické palivo, nemusíte se tedy bát ani žádných jedovatých splodin. A zapomenout můžete na poletující popel, kouř, saze a na únavné čištění. Při spalování biolíhu se uvolňuje pouze oxid uhličitý a vodní pára.

Že jste o krbu do bytu ještě neslyšeli? Podívejte se na stránky http://www.biokrby.cz/krb-do-bytu, kde naleznete obrovský výběr - od nástěnných biokrbů, přes stolní i volně stojící, až po ohnivé koule. Krb do bytu je také úžasným designovým doplňkem, může být z ušlechtilé oceli, kamene, keramiky a nebo třeba i skla. Mi osobně přijde krb do bytu jako skvělý nápad - už jen proto, že nezabírá tolik prostoru a dá se tak umístit i do poměrně malého pokoje.

Komentáře

Oblíbené příspěvky