Materiál k vietnamštině na internetu

Často se mě v komentářích u jednotlivých lekcí ptáte, jak se které slovo čte. Je mi líto, opravdu nejde písmenky dost dobře popsat, jak se co čte, vietnamština je prostě tónový jazyk. Narazila jsem však na stránku, kde se dají jednotlivá slovíčka procvičovat a zároveň můžete slyšet, jak se čtou- ZDE.

Pokud se chcete podívat na nějaké vietnamské filmy, zavítejte na stránku http://aznv.tv. Po bezplatné registraci se zde můžete podívat na spoustu asijských filmů a seriálů, jak japonských, tak třeba i čísnkých, korejských, thajských - a samozřejmě vietnamských. Vše s anglickými titulky.

Další pomerně zajímavou stránkou je tento online slovník. Je zde vždy vypsáno několik základních frází. Máte na výběr z velké škály všemožných jazyků.

Na této stránce je výuka vietnamštiny přehledně rozdělena do několika lekcí. Problémem je jen zvuk, který se stahuje ve formátu .ram, který není mnohými přehrávači podporovaný.

Na procvičení slovní zásoby i gramatiky zavítejte ZDE. Opět je vše přehledně rozděleno do lekcí. K obrázkům přiřazujete správný vietnamský překlad, při procvičování gramatiky doplňujete do vět správná slova. Určeno spíš pro pokročilé, než pro začátečníky.

Vzpomínáte si ještě na lide.cz? Určitě ano, ještě před nějakou dobou to byly velmi navštěvované stránky. Do té doby, než přišel facebook, který je v mnohém nahradil. Nenahradil je však ve všem. Najdete tady komunitu lidí, kteří se zajímají o Vietnam jako takový a stejně tak komunitu lidí, kteří se učí vietnamsky. Někdy je prostě potřeba, aby nám někdo pomohl - a lidé na těchto diskuzích jsou vždy ochotní.

A nakonec jsem si nechala to nejdůležitější: Klub Hanoi . Už v hlavičce se dozvíte, že se jedná o "stránky všech přátel Vietnamu". Naleznete tady spoustu zajímavých článků, fotek, zajímavostí, pozvánek na akce, diskuzi, odpovědi na často kladené otázky a mnoho dalšího.

Komentáře

Oblíbené příspěvky